06 227 957 18 | info@meneerverkeer.nl | Al meer dan 10 jaar het adres voor uw rijbewijs!

Een motorrijbewijs geeft een nieuwe dimensie aan je leven

2012 09 08_0302

Onze Honda lesmotor (A)

 

Eenmaal begonnen met motorrijden wil je nooit meer zonder. Niet voor niets vormen motorrijders een hechte groep in het verkeer en daarbuiten. Bij ons kun je rijlessen volgen voor je rijbewijs A. Je krijgt bij ons een vaste instructeur, die je op een prettige en ontspannen manier de kneepjes van het motorrijden bijbrengt.
Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (Voertuigbeheersing en Verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1.

Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen.

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen. De motorlessen worden gegeven aan de hand van Methodische Instructie (M.I.). Je vorderingen worden nauwkeurig bijgehouden op een persoonlijke leskaart.

Verschillende onderdelen

Wij leiden je op in een aantal modules, verdeeld in twee categorie├źn: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelname (AVD). Beide modules worden afgesloten met een praktijkexamen bij het CBR. Bij het praktijkexamen verkeersdeelname (AVD) het tweede deel van de opleiding, dien je in het bezit te zijn van je motor theoriecertificaat. Je kunt bij ons theoriecursussen volgen via internet om de kans van slagen te vergroten. Ook voor de juiste lesmaterialen kun je bij ons terecht.

Kledinghoek

Wij beschikken over een kledinghoek die is voorzien van helmen, broeken, jassen en handschoenen in alle mogelijke maten. Deze kleding wordt door ons gratis ter beschikking gesteld.

Aantal lessen

Het benodigde aantal motorrijlessen hangt af van leersnelheid en lesfrequentie en nooit van het aantal lessen. Daardoor kan niet van te voren worden gezegd hoeveel lessen je nodig hebt. Wel kan de instructeur na enkele lessen een redelijke inschatting maken.